Πέμπτη 19 Σεπτεμβρίου 2013

Σώος βρέθηκε με περιπετειώδη τρόπο ο κ. Ιωάννης Κατραούζος!



Η περιπέτεια του κου Ιωάννη Κατραούζου έληξε, δίνοντας αίσιο τέλος στην αγωνία των δικών του ανθρώπων που τον αναζητούσαν. Ο κος Κατραούζος, ο οποίος εξαφανίσθηκε την 18/09/2013 από τον Κεραμεικό στην Αθήνα, είναι καλά στην υγεία του και βρίσκεται πλέον κοντά στα οικεία του πρόσωπα.
Συγκεκριμένα, ο ηλικιωμένος εξαφανίστηκε  το πρωί της 18/09/2013  από την οικία του στον Κεραμεικό. Η ΓΡΑΜΜΗ ΖΩΗΣ, με τη συγκέντρωση των απαραίτητων δικαιολογητικών, την 19/09/2013 ενεργοποίησε το SILVER ALERT. Η Κοινωνική Υπηρεσία της Οργάνωσης δέχθηκε το μεσημέρι  της Πέμπτης 19/09/2013, κλήση, από κοινωνικό λειτουργό του νοσοκομείου ΑΤΤΙΚΟΝ, με την οποία ενημερώθηκε οτι ο ηλικιωμένος είχε μεταφερθεί εκεί με ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ. Κατά τη διάρκεια της διαδικασίας εισαγωγής
του στο νοσοκομείο, όμως, για εξετάσεις, ο κ. Κατραούζος διέφυγε της προσοχής των νοσηλευτών και εξαφανίσθηκε εκ νέου. Η Κοινωνική Υπηρεσία της ΜΚΟ ΓΡΑΜΜΗ ΖΩΗΣ, ειδοποίησε την Άμεση Δράση για τα νέα δεδομένα, και στη συνέχεια τους οικείους του ηλικιωμένου. Ο κ. Κατραούζος, τελικά, βρέθηκε στον περίβολο του νοσοκομείου. Ο 92χρονος, είναι καλά στην υγεία του και βρίσκεται κοντά στα οικεία του πρόσωπα.
Η ΜΚΟ Γραμμή Ζωής, με το Silver Alert Hellas και την Εθνική γραμμή SOS για τους ηλικιωμένους «1065», με τη βοήθεια των Αρχών, των φορέων και των απλών πολιτών κατορθώνει να κινητοποιεί την κοινωνία για να βρει τους ηλικιωμένους που αναζητούνται.
Σημαντικό ρόλο παίζει η δημοσιοποίηση μιας εξαφάνισης από τα Μ.Μ.Ε. Και αυτό, γιατί η συμμετοχή όλων μας, βοηθά  να βρεθούν οι ηλικιωμένοι που βρίσκονται σε κίνδυνο.  


Πελίνα Θεοδοσίου
Υπεύθυνη Τύπου και Επικοινωνίας
Τ: 210 6917125, 210 6990885, M: 6947 37 26 27
E-mail:pelina-communication@lifelinehellas.gr,  communication@lifelinehellas.gr, pelinath@yahoo.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου