Πέμπτη, 20 Ιουνίου 2013

Νεκρή βρέθηκε ηλικιωμένη που αναζητούνταν με SILVER ALERTΔεν είχε αίσιο τέλος η περιπέτεια της Κωνσταντίνας Κικίτη που είχε χαθεί από τη Λούτσα Αττικής την 21.02.2013.
Την Πέμπτη 20.06.2013, η Κοινωνική Υπηρεσία δέχθηκε κλήση στην Εθνική Γραμμή SOS 1065 και ενημερώθηκε για τον εντοπισμό και την απώλεια ζωής της άτυχης γυναίκας.
 
Η σορός της εντοπίστηκε το Σάββατο 08.06.2013 σε δύσβατη περιοχή, στη Λούτσα, από κάτοικο  ( βιολόγος στο επάγγελμα) ο οποίος πήγαινε στην συγκεκριμένη τοποθεσία  για μια έρευνα που διεξάγει πάνω στο αντικείμενό του. Λόγω της μακρόχρονης παραμονής του σώματος της άτυχης γυναίκας μέσα σε βούρκο, η αναγνώριση δεν ήταν δυνατή. Την Πέμπτη, 20.06.2013, η Κοινωνική υπηρεσία της
ΜΚΟ ΓΡΑΜΜΗ ΖΩΗΣ ενημερώθηκε ότι από την εξέταση DNA, προέκυψε ότι όντως πρόκειται για τη σορό της Κωνσταντίνας Κικίτη.
Η άτυχη 81χρονη, είχε εξαφανισθεί από το σπίτι της το πρωί της 21.02.2013, όταν βγήκε σε διπλανούς αγρούς για να μαζέψει χόρτα. Η ΓΡΑΜΜΗ ΖΩΗΣ εξέδωσε SILVER ALERT για την κινητοποίηση όλων για την ανεύρεσή του.
Η ΜΚΟ Γραμμή Ζωής, με το Silver Alert Hellas και την Εθνική γραμμή SOS για τους ηλικιωμένους «1065», με τη βοήθεια των Αρχών, των φορέων και των απλών πολιτών κατορθώνει να κινητοποιεί την κοινωνία για να βρει τους ηλικιωμένους που αναζητούνται.
Σημαντικό ρόλο παίζει η δημοσιοποίηση μιας εξαφάνισης από τα Μ.Μ.Ε. Και αυτό, γιατί η συμμετοχή όλων μας, βοηθά  να βρεθούν οι ηλικιωμένοι που βρίσκονται σε κίνδυνο.  

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου