Τετάρτη, 3 Οκτωβρίου 2012

ΑΙΣΙΟ ΤΕΛΟΣ ΣΤΗΝ ΠΕΡΙΠΕΤΕΙΑ του κου ΔΕΡΜΕΝΤΖΟΓΛΟΥ ΠΑΝΤΕΛΗ


 
Η περιπέτεια του κου Παντελή Δερμεντζόγλου έληξε, δίνοντας αίσιο τέλος στην αγωνία των δικών του ανθρώπων που τον αναζητούσαν. Ο κος Δερμεντζόγλου, ο οποίος εξαφανίσθηκε στις 27.09.2012 από το Αιγάλεω Αττικής, είναι καλά στην υγεία του και βρίσκεται πλέον κοντά στα οικεία του πρόσωπα.

Συγκεκριμένα, ο 68χρονος χάθηκε το πρωί της 27.09.2012 από την οικία του στο Αιγάλεω. Η ΓΡΑΜΜΗ ΖΩΗΣ, με τη συγκέντρωση των απαραίτητων δικαιολογητικών, ενεργοποίησε το SILVER ALERT. Η Κοινωνική Υπηρεσία της Οργάνωσης δέχθηκε το πρωί της 2.10.2012 μαρτυρία, σύμφωνα με την οποία, εργαζόμενη σε δημόσιο νοσοκομείο που είχε δει το SILVER ALERT, αναγνώρισε τον ηλικιωμένο σε έναν από τους ασθενείς του νοσοκομείου.

Για τη μαρτυρία ενημερώθηκε άμεσα, από την Κοινωνική Υπηρεσία της Οργάνωσης, η οικογένεια προκειμένου να μεταβεί στο νοσοκομείο για ταυτοποίηση. Παράλληλα, ειδοποιήθηκε και το ΑΤ Αιγάλεω για την μαρτυρία αυτή. Η σύζυγος του ηλικιωμένου, διαπίστωσε ότι πρόκειται για τον κ. Παντελή, ο οποίος, σύμφωνα με τους γιατρούς, μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο την ημέρα της εξαφάνισής του, όταν ζαλίστηκε από ξαφνική αδιαθεσία. Ο κύριος Παντελής είναι αρκετά καλά στην υγεία του και είναι κοντά στην οικογένειά του.

Η ΜΚΟ Γραμμή Ζωής, με το Silver Alert Hellas και την Εθνική γραμμή SOS για τους ηλικιωμένους «1065», με τη βοήθεια των Αρχών, των φορέων και των απλών πολιτών κατορθώνει να κινητοποιεί την κοινωνία για να βρει τους ηλικιωμένους που αναζητούνται.

Σημαντικό ρόλο παίζει η δημοσιοποίηση μιας εξαφάνισης από τα Μ.Μ.Ε. Και αυτό, γιατί η συμμετοχή όλων μας, βοηθά  να βρεθούν οι ηλικιωμένοι που βρίσκονται σε κίνδυνο.  

 
Πελίνα Θεοδοσίου
Υπεύθυνη Τύπου και Επικοινωνίας

Τ: 210 6917125, 210 6990885
E-mail:pelina-communication@lifelinehellas.gr 
www.lifelinehellas.gr  
http://www.facebook.com/group.php?gid=38809959733&ref=mf

 
 
·         Οι ηλικιωμένοι που εξυπηρετούνται μέχρι σήμερα με το «κόκκινο κουμπί» σε όλη την Ελλάδα ανέρχονται στους 1045.
·         Η λίστα αναμονής των ηλικιωμένων που χρήζουν των υπηρεσιών του «κόκκινου κουμπιού» αριθμεί πάνω από 3.500 άτομα.
·         Οι εθελοντές γείτονες ανέρχονται στους 800, εκ των οποίων 400 είναι ταυτοποιημένοι με ηλικιωμένους, ενώ 350 είναι σε αναμονή ταυτοποίησης.
·         Από την έναρξη λειτουργίας (Απρίλιος 2011) του Εθνικού Συντονιστικού Προγράμματος έγκαιρης και έγκυρης ειδοποίησης των πολιτών σε περιστατικά εξαφάνισης ηλικιωμένων έχουν δημοσιοποιηθεί  93 SILVER ALERTS για ισάριθμους εξαφανισθέντες. Από αυτούς ανευρέθησαν 71, ενώ εκκρεμούν ακόμα 22 αναζητήσεις.
·         Mεγάλος είναι ο αριθμός κλήσεων των πολιτών προς την Εθνική Γραμμή SOS 1065 που παρέχει η ΓΡΑΜΜΗ ΖΩΗΣ, για περιστατικά εξαφάνισης ηλικιωμένων, για καταγγελία περιστατικών κακοποίησης και για περιστατικά ψυχολογικής υποστήριξης.
 
Σε αυτόν τον αγώνα ακόμα και η πιο μικρή δωρεά είναι πολύτιμη!                                                  
  ALPHA BANK 364 – 002101 – 094963            EΘΝΙΚΗ ΤΡΑΠΕΖΑ 167/296156 - 39
 

 

 

 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου