Πέμπτη 23 Αυγούστου 2012

Νεκροί βρέθηκαν ηλικιωμένοι που αναζητούνταν με SILVER ALERT


 

Δεν είχε αίσιο τέλος η περιπέτεια του 63χρονου  John Lawton  που είχε εξαφανισθεί από τη Δυτική Μάνη Μεσσηνίας,  την 08.04.2012.

Το απόγευμα της Τετάρτης, 15.08.2012, η Κοινωνική Υπηρεσία  δέχθηκε κλήση στην Εθνική Γραμμή SOS 1065 και ενημερώθηκε από άνδρες του  Αστυνομικού Τμήματος  Καρδαμύλης ότι βρέθηκε η σορός του άτυχου άνδρα σε ένα φαράγγι στη γύρω περιοχή, μακριά ωστόσο από το σημείο όπου γίνονταν οι αγώνες ανώμαλου δρόμου, στους οποίους και συμμετείχε. Επιπρόσθετα, η Κοινωνική Υπηρεσία δέχτηκε κλήση και από την Πρόεδρο Εθελοντών Γαίας,  η οποία ενημέρωσε ότι στο σημείο στο οποίο βρέθηκε γίνονται συνεχώς κατολισθήσεις.

Η Κοινωνική Υπηρεσία της ΓΡΑΜΜΗΣ ΖΩΗΣ ενημέρωσε τους οικείους του, οι οποίοι ήρθαν από την Αγγλία,  αναγνώρισαν και παρέλαβαν τη σορό του θανόντος.

Ο ηλικιωμένος είχε εξαφανισθεί στις 08/04/2012 από τη Δυτική Μάνη Μεσσηνίας, όπου βρέθηκε για να λάβει μέρος σε αγώνες ανώμαλου δρόμου. Η ΓΡΑΜΜΗ ΖΩΗΣ εξέδωσε SILVER ALERT για την κινητοποίηση όλων για την ανεύρεσή του.

Δεν είχε αίσιο τέλος ούτε η περιπέτεια του 80χρονου  Θεόδωρου Δάλλα που είχε εξαφανισθεί από το Δίλοφο Κοζάνης,  την 02.08.2012.

Το απόγευμα της Τρίτης, 14.08.2012, η Κοινωνική Υπηρεσία  δέχθηκε κλήση στην Εθνική Γραμμή SOS 1065 και ενημερώθηκε ότι βρέθηκε η σορός του άτυχου ηλικιωμένου σε μία χαράδρα στα όρια του χωριού. Συγκεκριμένα, ο 80χρονος βρέθηκε σε μια πλαγιά, 2 χιλιόμετρα μακριά από το χωριό, κοντά σε ένα δρόμο που οδηγούσε στο εκκλησάκι του Αγίου Γεωργίου. Τη σορό βρήκε ένας εθελοντής αναζήτησης που τύχαινε να είναι και συγγενής του.

Η Κοινωνική Υπηρεσία της ΓΡΑΜΜΗΣ ΖΩΗΣ ενημέρωσε τους οικείους του, οι οποίοι και αναγνώρισαν και παρέλαβαν τη σορό του θανόντος.

Ο ηλικιωμένος είχε εξαφανισθεί στις 02/08/2012 από το Δίλοφο Κοζάνης. Αντιμετώπιζε σοβαρά προβλήματα υγείας. Η ΓΡΑΜΜΗ ΖΩΗΣ εξέδωσε SILVER ALERT για την κινητοποίηση όλων για την ανεύρεσή του.

Η ΜΚΟ Γραμμή Ζωής, με το Silver Alert Hellas και την Εθνική γραμμή SOS για τους ηλικιωμένους «1065», με τη βοήθεια των Αρχών, των φορέων και των απλών πολιτών κατορθώνει να κινητοποιεί την κοινωνία για να βρει τους ηλικιωμένους που αναζητούνται.

Σημαντικό ρόλο παίζει η δημοσιοποίηση μιας εξαφάνισης από τα Μ.Μ.Ε. Και αυτό, γιατί η συμμετοχή όλων μας, βοηθά  να βρεθούν οι ηλικιωμένοι που βρίσκονται σε κίνδυνο.  

 

 

Πελίνα Θεοδοσίου
Υπεύθυνη Τύπου και Επικοινωνίας

Τ: 210 6917125, 210 6990885


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου