Δευτέρα 7 Μαΐου 2012

ΓΡΑΜΜΗ ΖΩΗΣ: ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΣΕ ΔΗΜΟΣΙΕΥΜΑ ΤΗΣ "ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗΣ"

ΜΚΟ ΓΡΑΜΜΗ ΖΩΗΣ
ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ





Μετά από χθεσινό δημοσίευμα στην εφημερίδα ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ, με τίτλο «Silver Alert για την ευαισθησία», το οποίο υπογράφει ο δημοσιογράφος Πάσχος Μανδραβέλης και αμφισβητεί τη νομιμότητα της δημοσιοποίησης των στοιχείων των ηλικιωμένων που πάσχουν από αλτσχάϊμερ και έχουν εξαφανισθεί,( http://news.kathimerini.gr/4dcgi/_w_articles_columns_1_05/05/2012_481130)

 η ΓΡΑΜΜΗ ΖΩΗΣ, καταγγέλλει ως απαράδεκτη, ανήθικη και ανυπόστατη τη θέση του συγκεκριμένου δημοσιογράφου.



Η ΜΚΟ ΓΡΑΜΜΗ ΖΩΗΣ, με μόνη βοήθεια από τους εθελοντές πολίτες και τους ευαισθητοποιημένους ιδιώτες χορηγούς, προσπαθεί με πολύ κόπο να καλύψει το ανύπαρκτο κράτος όσον αφορά στις ανάγκες των ηλικιωμένων.



Το SILVER ALERT, δε, είναι το μόνο πρόγραμμα που κινητοποιεί άμεσα τα ευαίσθητα αντανακλαστικά της κοινωνίας, σε περίπτωση εξαφάνισης κάποιου ηλικιωμένου. Για τη δημοσιοποίηση, δε, των στοιχείων των εξαφανισθέντων ηλικιωμένων, ακολουθείται πάντοτε η νόμιμη διαδικασία.



To SILVER ALERT, είναι θεσμοθετημένο σε άλλες χώρες και λειτουργεί στην Ελλάδα εδώ και ένα χρόνο, μόνη χώρα στην Ευρώπη, από τη ΜΚΟ ΓΡΑΜΜΗ ΖΩΗΣ. Κινητοποιήσαμε με πολύ κόπο τις αρμόδιες Ελληνικές Αρχές και πετύχαμε ευρύτατη συνεργασία. Το πρωτόκολλο λειτουργίας του Silver Alert Hellas είναι εγκεκριμένο  από την Εισαγγελία του Αρείου Πάγου, ενώ η δημοσιοποίηση γίνεται και με τη συμμετοχή των υπηρεσιών του Υπουργείου Προστασίας του Πολίτη (ΕΛ.ΑΣ, Λ.Σ., Π.Υ.-ΕΜΑΚ).



Θα περιμέναμε από έναν έγκριτο δημοσιογράφο και ένα εξίσου έγκριτο και μεγάλης κυκλοφορίας μέσο μαζικής ενημέρωσης, πριν καταγγείλει – αναθεματίσει μια προσπάθεια που μόνο την κοινωνική προσφορά έχει στόχο, να έχει επικοινωνήσει μαζί μας, να έχει  ενημερωθεί για τον τρόπο λειτουργίας του προγράμματος και να μη χρησιμοποιεί την εξουσία της πέννας του για να συκοφαντεί  με απροκάλυπτο τρόπο και άγνωστους σκοπούς μια αγωνιώδη προσπάθεια  για τη σωτηρία των συνανθρώπων μας που χάνονται.



Η ΜΚΟ ΓΡΑΜΜΗ ΖΩΗΣ, απαιτεί από το μέσο και το δημοσιογράφο, την ΑΜΕΣΗ ΑΝΑΣΚΕΥΗ των θέσεων που εκφράζονται στο συγκεκριμένο δημοσίευμα, την αποκατάσταση της ΑΛΗΘΕΙΑΣ για το SILVER ALERT, και επιφυλάσσεται για την άσκηση κάθε νόμιμου δικαιώματός της για την προάσπιση της αλήθειας και του κύρους της Οργάνωσης.





Πελίνα Θεοδοσίου
Υπεύθυνη Τύπου και Επικοινωνίας

Τ: 210 6917125, 210 6990885  

E-mail:pelina-communication@lifelinehellas.gr






·         Οι ηλικιωμένοι που εξυπηρετούνται μέχρι σήμερα με το «κόκκινο κουμπί» σε όλη την Ελλάδα ανέρχονται στους 882.
·         Η λίστα αναμονής των ηλικιωμένων που χρήζουν των υπηρεσιών του «κόκκινου κουμπιού» αριθμεί πάνω από 3.500 άτομα.
·         Οι εθελοντές γείτονες ανέρχονται στους 800, εκ των οποίων 400 είναι ταυτοποιημένοι με ηλικιωμένους, ενώ 350 είναι σε αναμονή ταυτοποίησης.
·         Από την έναρξη λειτουργίας (Απρίλιος 2011) του Εθνικού Συντονιστικού Προγράμματος έγκαιρης και έγκυρης ειδοποίησης των πολιτών σε περιστατικά εξαφάνισης ηλικιωμένων έχουν δημοσιοποιηθεί  62 SILVER ALERTS για ισάριθμους εξαφανισθέντες. Από αυτούς ανευρέθησαν 47, ενώ εκκρεμούν ακόμα 15 αναζητήσεις.
·         Mεγάλος είναι ο αριθμός κλήσεων των πολιτών προς την Εθνική Γραμμή SOS 1065 που παρέχει η ΓΡΑΜΜΗ ΖΩΗΣ, για περιστατικά εξαφάνισης ηλικιωμένων, για καταγγελία περιστατικών κακοποίησης και για περιστατικά ψυχολογικής υποστήριξης.

Σε αυτόν τον αγώνα ακόμα και η πιο μικρή δωρεά είναι πολύτιμη!                                                  
  ALPHA BANK 364 – 002101 – 094963            EΘΝΙΚΗ ΤΡΑΠΕΖΑ 167/296156 - 39





Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου