Τρίτη 13 Αυγούστου 2013

ΟΔΗΓΙΕΣ ΓΙΑ ΤΙΣ ΥΨΗΛΕΣ ΘΕΡΜΟΚΡΑΣΙΕΣ!

Ιδιαίτερη προσοχή για την υγεία των ηλικιωμένων μέσα στις επόμενες ημέρες συνιστά η ΜΚΟ Γραμμή Ζωής, καθώς ο καύσωνας αναμένεται να πλήξει σχεδόν ολόκληρη τη χώρα! 
Τις ημέρες του καύσωνα απαιτείται μεγάλη προσοχή για τα άτομα τρίτης και τέταρτης ηλικίας, γιατί η υγεία τους είναι περισσότερο ευάλωτη. Λόγω της κακής ρύθμισης της σωματικής τους θερμοκρασίας στερούνται της δυνατότητας να δροσιστούν άμεσα, όπως αντίθετα συμβαίνει με τα άτομα πιο νεαρής ηλικίας. Μάλιστα σε περιπτώσεις επικίνδυνα υψηλών θερμοκρασιών οι ηλικιωμένοι μπορεί να μην αισθάνονται ζέστη ή δίψα, το οποίο σημαίνει ότι το σώμα τους έχει χάσει πολύ νερό, έχει σχεδόν αφυδατωθεί.
«Εάν πρόκειται να λείψετε πολλές μέρες σε διακοπές και ο ηλικιωμένος συγγενής σας δεν μπορεί να ακολουθήσει, εξασφαλίστε του τη φροντίδα που χρειάζεται», συνιστά ο Μανώλης Μπούρας, κοινωνικός λειτουργός της Μη Κυβερνητικής Οργάνωσης Γραμμή Ζωής και συμπληρώνει: «Μην τον εγκαταλείπετε μόνο του την περίοδο του καύσωνα, καθώς το ζεστό και υγρό περιβάλλον επιβαρύνει ιδιαίτερα την υγεία των ηλικιωμένων».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου