Τετάρτη 3 Ιουλίου 2013

Βρέθηκε σώα ηλικιωμένη που αναζητούνταν με SILVER ALERT!

ΑΙΣΙΟ ΤΕΛΟΣ ΣΤΗΝ ΠΕΡΙΠΕΤΕΙΑ της κας Ζωής Ποταμιάνου
Η περιπέτεια της κας Ζωής Ποταμιάνου έληξε, δίνοντας αίσιο τέλος στην αγωνία των δικών της ανθρώπων που την αναζητούσαν. Η κα Ποταμιάνου, η οποία εξαφανίσθηκε την 28/06/2013 από το Παρίσι, της Γαλλίας, είναι καλά στην υγεία της και βρίσκεται πλέον κοντά στα οικεία της πρόσωπα.
Συγκεκριμένα, η ηλικιωμένη έφυγε την Παρασκευή 28/6/2013 στις 8 το βράδυ σιδηροδρομικώς από το Παρίσι, με προορισμό τη Βενετία. Από εκεί θα ταξίδευε ακτοπλοϊκώς για την Πάτρα. Τα ίχνη της, ωστόσο, χάθηκαν και οι οικείοι της απευθύνθηκαν στη ΓΡΑΜΜΗ SOS 1065. Η ΓΡΑΜΜΗ ΖΩΗΣ, με τη συγκέντρωση των απαραίτητων δικαιολογητικών, ενεργοποίησε το SILVER ALERT. Στην προσπάθεια να βρεθούν τα ίχνη της ηλικιωμένης, η Κοινωνική Υπηρεσία της Οργάνωσης, ακολουθώντας τις πληροφορίες που δεχόταν και διασταύρωνε, ζήτησε τη βοήθεια των Ελληνικών Προξενικών Αρχών της Βενετίας και της Γενεύης, των Λιμενικών Αρχών της Πάτρας και της Ηγουμενίτσας, του Αεροδρομίου «Ελευθέριος Βενιζέλος» και της ακτοπλοϊκής εταιρίας ΑΝΕΚ. Με τις συντονισμένες προσπάθειες όλων, η κυρία Ζωή εντοπίστηκε στη Γενεύη, από όπου, το μεσημέρι της 2ας Ιουλίου έφτασε αεροπορικώς στην Αθήνα. Η 89χρονη, είναι καλά στην υγεία της και βρίσκεται ήδη κοντά στα οικεία της πρόσωπα.
 Η ΓΡΑΜΜΗ ΖΩΗΣ ευχαριστεί θερμά για τη βοήθεια και τη συνεργασία τις Ελληνικές Προξενικές Αρχές της Βενετίας και της Γενεύης, τις Λιμενικές Αρχές της Πάτρας και της Ηγουμενίτσας, τους Υπεύθυνους Ασφάλειας του Αεροδρομίου «Ελευθέριος Βενιζέλος», την ακτοπλοϊκή εταιρία ΑΝΕΚ και την ΕΛ.ΑΣ.
Η ΜΚΟ Γραμμή Ζωής, με το Silver Alert Hellas και την Εθνική γραμμή SOS για τους ηλικιωμένους «1065», με τη βοήθεια των Αρχών, των φορέων και των απλών πολιτών κατορθώνει να κινητοποιεί την κοινωνία για να βρει τους ηλικιωμένους που αναζητούνται.
Σημαντικό ρόλο παίζει η δημοσιοποίηση μιας εξαφάνισης από τα Μ.Μ.Ε. Και αυτό, γιατί η συμμετοχή όλων μας, βοηθά  να βρεθούν οι ηλικιωμένοι που βρίσκονται σε κίνδυνο.  
 
 
Πελίνα Θεοδοσίου
Υπεύθυνη Τύπου και Επικοινωνίας
Τ: 210 6917125, 210 6990885
E-mail:pelina-communication@lifelinehellas.gr 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου