Παρασκευή, 31 Μαΐου 2013

Ο τελευταίος υπεραιωνόβιος άντρας του πλανήτη


Το μυστικό του ήταν πάντα τα «ελαφριά γεύματα»

Είναι ο τελευταίος άντρας που γεννήθηκε το 19ο αιώνα και ζει ακόμη. Μετά το θάνατο του James Emmanuel 'Doc' Sisnett από τα Barbados που «έφυγε» σε ηλικία 113 ετών και 90 ημερών, ο Jiroemon Kimura είναι πια ο τελευταίος… υπεραιωνόβιος που γεννήθηκε το 19ο αιώνα!

Ο πρώην ταχυδρόμος από την Ιαπωνία ήρθε στον κόσμο στις 19 Απριλίου του 1897 και κατέχει τον τίτλο του γηραιότερου ανθρώπου στον κόσμο σύμφωνα με τα ρεκόρ Γκίνες.

Σύμφωνα με μια ερευνητική ομάδα του UCLA πάνω σε θέματα γεροντολογίας σήμερα στον κόσμο υπάρχει μόνο αυτός και άλλες 21 γυναίκες που γεννήθηκαν πριν από την Πρωτοχρονιά του 1901, γράφει η Daily Mail.

Οι περισσότεροι από αυτούς ζουν στις ΗΠΑ ή την Ιαπωνία, ενώ υπάρχουν και κάποιοι υπεραιωνόβιοι στην Ευρώπη και τον Καναδά.

Ως υπεραιωνόβιοι (για τα ρεκόρ Γκίνες) θεωρούνται εκείνοι που έχουν ξεπεράσει τα 110 χρόνια ζωής, προσθέτει το δημοσίευμα.

Το μότο ζωής του Jiroemon Kimura είναι «να τρώτε ελαφρά». Δεν καπνίζει, πίνει λίγο αλκοόλ και πάντα σταματάει να τρώει όταν νιώθει ότι έχει χορτάσει κατά 80%.

Έχει 14 εγγόνια, 25 δισέγγονα και 13 τρισέγγονα.
 
 πηγή: newsbeast.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου