Σάββατο 9 Ιουνίου 2012

ΜΚΟ ΓΡΑΜΜΗ ΖΩΗΣ: ΕΘΕΛΟΝΤΙΚΗ ΑΙΜΟΔΟΣΙΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΤΡΙΤΗ ΗΛΙΚΙΑ

Εθελοντική Αιμοδοσία για την ενίσχυση της Πανελλήνιας Τράπεζας Αίματος για την Τρίτη Ηλικία διοργανώνει η ΜΚΟ ΓΡΑΜΜΗ ΖΩΗΣ, σε συνεργασία με το Ν.Π.Δ.Δ. «Ηρόδωρος» του Δήμου Μεγαρέων και τη Μονάδα Αιμοδοσίας του Νοσοκομείου Αθηνών «Ο Άγιος Σάββας», με την ευκαιρία της Παγκόσμιας Ημέρας Εθελοντή Αιμοδότη, την Πέμπτη 14 Ιουνίου 2012.

Οι εθελοντές αιμοδότες μπορούν να προσέλθουν
στο ΚΑΠΗ Μεγάρων (Κοραή 10Α, Μέγαρα)
από τις 10:00 έως τις 14.00,
την Πέμπτη 14 Ιουνίου 2012.



Η Γραμμή Ζωής, ανταποκρινόμενη στις διαρκώς αυξανόμενες ανάγκες της τρίτης ηλικίας,
πέραν των δωρεάν υπηρεσιών Τηλεειδοποίησης (κόκκινο κουμπί), των δύο επισιτιστικών προγραμμάτων προς άπορους ηλικιωμένους, του Εθνικού Προγράμματος έγκαιρης & έγκυρης ειδοποίησης των πολιτών σε περιστατικά εξαφάνισης ηλικιωμένων Silver Alert Hellas & της Εθνικής Γραμμής SOS 1065, αναπτύσσει την πρωτοβουλία των Εθελοντικών Αιμοδοσιών για την όσο το δυνατό πληρέστερη λειτουργία της Πανελλήνιας Τράπεζας Αίματος για την Τρίτη Ηλικία, που λειτουργεί από το 2010.
Μέχρι σήμερα, η Πανελλήνια Τράπεζα Αίματος για την Τρίτη Ηλικία έχει ανταποκριθεί άμεσα σε τριάντα πέντε (35) περιστατικά επιτακτικής αιμοδοσίας (λ.χ. κακοποιήσεις, μείζονες εγχειρήσεις) ηλικιωμένων συμπολιτών μας.
Με δεδομένο ότι τα κρούσματα κακοποίησης εις βάρος ηλικιωμένων, αλλά και οι ανάγκες άμεσης αιμοδοσίας πολλαπλασιάζονται ραγδαία, και ότι οι εκκλήσεις για αίμα που λαμβάνουμε καθημερινά είναι όλο και περισσότερες, καλούμε κάθε ευαισθητοποιημένο και ενεργό πολίτη να στηρίξει την προσπάθεια αυτή, με αίσθημα ευθύνης και σεβασμού απέναντι στην ευαίσθητη κοινωνική ομάδα των ηλικιωμένων.

Οι άνθρωποι που μας χάρισαν τη ζωή,
χρειάζονται πέντε λεπτά από τη ζωή μας!
Ας σταθούμε δίπλα τους!

Τι πρέπει να ξέρει ο υποψήφιος εθελοντής αιμοδότης:
- Κάθε υγιής άνδρας ή γυναίκα 18-62 ετών, μπορεί να δίνει άφοβα αίμα 3-4 φορές το χρόνο.
- Ο όγκος αίματος που προσφέρει ο αιμοδότης είναι 450 ml και αποκαθίσταται άμεσα από τον οργανισμό.
- Δεν πρέπει να διενεργείται αιμοδοσία πριν περάσουν τρεις μήνες από την προηγουμένη.
- Η αιμοδοσία είναι ακίνδυνη και διαρκεί 5-10 λεπτά της ώρας.
- Κανένα φάρμακο δεν υποκαθιστά το αίμα ή το πλάσμα που χρειάζονται οι ασθενείς.
- Για οποιοδήποτε πρόβλημα ή απορία ο αιμοδότης μπορεί να απευθύνεται στο νοσηλευτικό προσωπικό ή στο γιατρό της αιμοδοσίας.
Πελίνα Θεοδοσίου
Υπεύθυνη Τύπου και Επικοινωνίας
Τ: 210 6917125, 210 6990885
E-mail: pelina-communication@lifelinehellas.gr Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από κακόβουλη χρήση. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε την Javascript για να τη δείτε. , communication@lifelinehellas.gr Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από κακόβουλη χρήση. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε την Javascript για να τη δείτε.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου