Τις διατροφικές συνήθειες των αρχαίων Ελλήνων χαρακτήριζε η λιτότητα, κάτι που αντικατόπτριζε τις δύσκολες συνθήκες υπό τις οποίες διεξάγετο η ελληνική γεωργική δραστηριότητα. Θεμέλιο τους ήταν η λεγόμενη «μεσογειακή τριάδα»: σιτάρι, λάδι και κρασί.
Ετικέτες
ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
(2)
ΑΡΘΡΑ - ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
(49)
ΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΑ
(8)
ΔΙΑΤΡΟΦΗ
(7)
ΕΙΔΗΣΕΙΣ
(361)
ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ
(27)
ΕΚΚΛΗΣΙΑ
(8)
ΕΠΙΣΤΟΛΕΣ
(2)
ΘΕΜΑΤΑ
(17)
ΚΑΙΡΟΣ
(4)
ΚΟΙΝΩΝΙΑ
(482)
ΚΟΙΝΩΝΙΚΟ ΜΥΝΗΜΑ
(96)
ΜΕΓΑΛΕΣ ΚΟΥΒΕΝΤΕΣ...
(2)
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
(8)
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
(13)
ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ
(9)
ΥΓΕΙΑ
(166)
ΦΡΟΝΤΙΔΑ - ΟΜΟΡΦΙΑ
(9)
ΦΥΣΗ
(4)
ΦΥΣΙΚΑ ΠΡΟΪΟΝΤΑ
(3)
ΧΡΗΣΙΜΑ
(64)
RADIO
(54)
SILVER ALERT
(309)
tv
(28)
Σάββατο 8 Οκτωβρίου 2016
Η διατροφή στην αρχαία Ελλάδα. Τι έτρωγαν οι Αρχαίοι Έλληνες
Τις διατροφικές συνήθειες των αρχαίων Ελλήνων χαρακτήριζε η λιτότητα, κάτι που αντικατόπτριζε τις δύσκολες συνθήκες υπό τις οποίες διεξάγετο η ελληνική γεωργική δραστηριότητα. Θεμέλιο τους ήταν η λεγόμενη «μεσογειακή τριάδα»: σιτάρι, λάδι και κρασί.
Εγγραφή σε:
Σχόλια ανάρτησης (Atom)
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου