Τετάρτη 7 Νοεμβρίου 2012

Η Κινεζική Εθνική Επιτροπή Γήρανσης στα γραφεία της ΜΚΟ ΓΡΑΜΜΗ ΖΩΗΣ

Την Κινεζική Εθνική Επιτροπή Γήρανσης (CNCA) υποδέχθηκε στα γραφεία της η ΜΚΟ ΓΡΑΜΜΗ ΖΩΗΣ  , στα πλαίσια επίσκεψής της στη χώρα μας, με σκοπό την ενημέρωση και συνεργασία με Ελληνικές κυβερνητικές υπηρεσίες για τη γήρανση και με αρμόδιους φορείς, με αντικείμενο τις τρέχουσες κυβερνητικές πολιτικές για τη φροντίδα της οικογένειας ή για την κατ' οίκον φροντίδα των ηλικιωμένων, καθώς και τη συζήτηση για τις επιπτώσεις  της κρίσης στη γήρανση.



 Την Κινεζική Αντιπροσωπεία, αποτελούμενη από τους κ. Zhu Yong (Αντιπρόεδρο της Κινεζικής Εθνικής Επιτροπής Γήρανσης), κ. Yu Jianwei (Διευθυντή του Εσωτερικού Γραφείου, Επιτροπή Εσωτερικών και Δικαστικών Υποθέσεων του Εθνικού Λαϊκού Κογκρέσου της Κίνας), κ. Zhang Minwei (Διευθυντή, αντιπρόεδρο του Τμήματος Πολιτικής Έρευνας της Κινεζικής Εθνικής Επιτροπής Γήρανσης), κ. Chen Yihua (Διευθυντή της Επαρχιακής Επιτροπής Γήρανσης του Hunan στην Κίνα), κα Zhang Junling (Διευθύντρια της Επαρχιακής Επιτροπής Γήρανσης του Dalian στην Κίνα), κα Zhang Xiaoya (Διερμηνέας, βοηθός, στο Διεθνές Τμήμα),  υποδέχθηκαν ο Πρόεδρος του Δ.Σ. της Οργάνωσης κ. Γεράσιμος Κουρούκλης, ο Γεν. Γραμματέας κ. Γιάννης Κουτίβας, η Ταμίας κα  Κατερίνα Παπαϊωάννου,  το μέλος του Δ.Σ. κα Αθανασία Σιαφλέκη και η Πρόεδρος της Εξελεγκτικής Επιτροπής κα Ιφιγένεια Μίγκα.
Η Κινεζική Αντιπροσωπεία ξεναγήθηκε στις εγκαταστάσεις της Οργάνωσης, και ενημερώθηκε για τον τρόπο λειτουργίας, τους οικονομικούς πόρους, τα προγράμματα και τις δράσεις της ΜΚΟ ΓΡΑΜΜΗ ΖΩΗΣ. Ιδιαίτερο ενδιαφέρον έδειξαν τα μέλη της Κινεζικής Εθνικής Επιτροπής Γήρανσης για την Υπηρεσία Τηλεειδοποίησης (Κόκκινο Κουμπί), το Πρόγραμμα Εθελοντή Γείτονα, το Πρόγραμμα Αιμοδοσίας (Τράπεζα Αίματος για την 3η ηλικία), το Πρόγραμμα Silver Alert, τη Δανειστική Βιβλιοθήκη, και τα Επισιτιστικά προγράμματα της ΜΚΟ, ενώ κατά τη διάρκεια της ωριαίας συνεργασίας, διαπιστώθηκε η σχεδόν παντελής απουσία κυβερνητικών πολιτικών «για τους περισσότερους ηλικιωμένους και όχι για μικρές ομάδες ηλικιωμένων». Πάνω στο θέμα αυτό, συμφωνήθηκε να υπάρξει περαιτέρω συνεργασία των δύο πλευρών. Η συνάντηση έκλεισε με την ανταλλαγή αναμνηστικών δώρων. 

 

 

Πελίνα Θεοδοσίου
Υπεύθυνη Τύπου και Επικοινωνίας
Τ: 210 6917125, 210 6990885
E-mail:pelina-communication@lifelinehellas.gr, 
communication@lifelinehellas.gr,
www.lifelinehellas.gr 
http://www.facebook.com/group.php?gid=38809959733&ref=mf

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου