Τρίτη 25 Σεπτεμβρίου 2012

In2Life: Γραμμή ζωής: Άμεση δράση για την 3η ηλικία


Με τίτλο: Γραμμή ζωής: Άμεση δράση για την 3η ηλικία, το ηλεκτρονικό περιοδικό In2Life, δημοσιεύει την 24/9/2012 άρθρο που αναλύει τις δράσεις και τα προγράμματα της ΜΚΟ ΓΡΑΜΜΗ ΖΩΗΣ.

Γραμμή ζωής: Άμεση δράση για την 3η ηλικία
Δημοσίευση |25 Σεπτεμβρίου 2012
της Έλενας Μπούλια


Στην Ελλάδα σήμερα ζουν περίπου 2.500.000 εκατομμύρια ηλικιωμένοι (από 65 ετών και άνω). Από αυτούς το 27% ζει κάτω από το όριο της φτώχειας και το 70% λαμβάνει μηνιαία σύνταξη που κυμαίνεται από 400 έως 650 ευρώ. Περίπου 1.000.000 από αυτούς τους ανθρώπους ζουν εντελώς μόνοι, ενώ τα προγράμματα «Βοήθεια στο Σπίτι» που έχουν θεσπίσει η Πολιτεία με την αρωγή της Ευρωπαϊκής Ένωσης λειτουργούν συγκεκριμένες ημέρες και ώρες, 5 ημέρες την εβδομάδα, και δεν επαρκούν να καλύψουν τις ανάγκες τους.

Ακριβώς αυτές τις ανάγκες, και πολλές ακόμα, δημιουργήθηκε για να καλύψει η Μη Κυβερνητική Οργάνωση «Γραμμή Ζωής», η μοναδική στην Ελλάδα που δραστηριοποιείται για πρακτικά ζητήματα που αντιμετωπίζουν οι ηλικιωμένοι.
«Η Γραμμή Ζωής μετρά ήδη 6 χρόνια λειτουργίας», μας λέει η υπεύθυνη τύπου και επικοινωνίας της οργάνωσης κ. Πελίνα Θεοδοσίου. «Στελεχώνεται από ανθρώπους ευαισθητοποιημένους στα προβλήματα της 3ης ηλικίας που κάποια στιγμή συνειδητοποίησαν ότι η βοήθεια του κράτους προς αυτή την κοινωνική ομάδα είναι ανύπαρκτη. Ένιωσαν, λοιπόν, πως έπρεπε να βρεθεί μία οργάνωση για να ασχοληθεί ουσιαστικά με τα πρακτικά ζητήματα των ηλικιωμένων».
ΟΛΟΚΛΗΡΟ ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΕΔΩ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου