Η διατροφή στην αρχαία Ελλάδα. Τι έτρωγαν οι Αρχαίοι Έλληνες
Στο έπος της Ιλιάδας δεν γίνεται κατανάλωση ιχθύων παρά μόνο ψητού κρέατος. Ο Πλάτων το αποδίδει στην αυστηρότητα των εθίμων της εποχής, εντούτοις μοιάζει πως το ψάρι θεωρούνταν φαγητό για φτωχούς.
Τις
διατροφικές συνήθειες των αρχαίων Ελλήνων χαρακτήριζε η λιτότητα, κάτι
που αντικατόπτριζε τις δύσκολες συνθήκες υπό τις οποίες διεξάγετο η
ελληνική γεωργική δραστηριότητα. Θεμέλιο τους ήταν η λεγόμενη «μεσογειακή τριάδα»: σιτάρι, λάδι και κρασί.
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου