Παρασκευή 15 Μαρτίου 2013

Μειώνονται οι συντάξεις μουσικών και λογοτεχνών - Προκαταβολή σε δημοσίους υπαλλήλους που βγαίνουν στη σύνταξη

 



Μειώνονται οι συντάξεις μουσικών και λογοτεχνών - Προκαταβολή σε δημοσίους υπαλλήλους που βγαίνουν στη σύνταξη
Νομοσχέδιο που μεταξύ άλλων θεσπίζει την προκαταβολή στους δημοσίους υπαλλήλους που βγαίνουν στη σύνταξη, «προκειμένου να αμβλυνθούν τα οικονομικά προβλήματα που αυτοί ενδεχομένως αντιμετωπίζουν λόγω των ενδεχόμενων καθυστερήσεων της απονομής της» κατατέθηκε στη Βουλή. Με το νομοσχέδιο, που επιχειρεί βελτιώσεις σε υφιστάμενες συνταξιοδοτικές, διοικητικές και δημοσιονομικές διατάξεις, δίνεται επίσης η δυνατότητα άρσης της αναγνώρισης της στρατιωτικής θητείας ως συντάξιμης προκειμένου να υπαχθεί ο δικαιούχος σε ευνοϊκότερες συνταξιοδοτικές διατάξεις, θεσπίζεται η ολική απογραφή συνταξιούχων του Δημοσίου ανά πενταετία, δημιουργείται Μητρώο Δημοσιονομικών Ελέγχων και Ελεγκτών. Επίσης, μειώνονται οι συντάξεις των μουσικών και των λογοτεχνών στα 730 ευρώ,

Νεκρός βρέθηκε ο Χρήστος Ρόζης που αναζητούνταν με SILVER ALERT

 
Δεν είχε αίσιο τέλος η περιπέτεια του Χρήστου Ρόζη που είχε χαθεί από το Ελευσίνα Αττικής την 28.02.2013.
Την Πέμπτη 14.03.2013, η Κοινωνική Υπηρεσία δέχθηκε κλήση στην Εθνική Γραμμή SOS 1065 και ενημερώθηκε για τον εντοπισμό και την απώλεια ζωής του άτυχου άνδρα.
Η σορός του εντοπίστηκε στις νέες εργατικές κατοικίες, κοντά στην περιοχή του σπιτιού του.
O άτυχος 97χρονος που έπασχε

ΜΚΟ ΓΡΑΜΜΗ ΖΩΗΣ: Να αποσυρθεί τώρα το Άρθρο 69 του σ/ν "Αντιμετώπιση της παραβατικότητας στην Κοινωνική Ασφάλιση και στην αγορά εργασίας"


ΜΚΟ ΓΡΑΜΜΗ ΖΩΗΣ: Να αποσυρθεί τώρα το Άρθρο 69 του σ/ν «Αντιμετώπιση της παραβατικότητας στην Κοινωνική Ασφάλιση και στην αγορά εργασίας και λοιπές διατάξεις αρμοδιότητας του Υπουργείου Εργασίας Κοινωνικής Ασφάλισης και Πρόνοιας» που στρέφεται κατά της αξιοπρέπειας και της ζωής των ηλικιωμένων με αναπηρία.

 

Την απόσυρση του Άρθρου 69 του σ/ν για την «Αντιμετώπιση της παραβατικότητας στην Κοινωνική Ασφάλιση και στην αγορά εργασίας» ζητά η ΜΚΟ ΓΡΑΜΜΗ ΖΩΗΣ, με επιστολή που απέστειλε στον αρμόδιο Υπουργό κ. Βρούτση, στο γραφείο του Πρωθυπουργού, καθώς και στους αρχηγούς των κομμάτων και σε όλους τους βουλευτές του Ελληνικού Κοινοβουλίου.
Η ΜΚΟ ΓΡΑΜΜΗ ΖΩΗΣ, στην επιστολή της

Παρασκευή 8 Μαρτίου 2013

Τρόμος για ηλικιωμένη σε φλεγόμενο σπίτι!

ΦΩΤΟ από το PrismaNewsΑπό θαύμα σώθηκε η 70χρονη γυναίκα στη Θέρισσο Ηρακλείου, η οποία βρέθηκε εγκλωβισμένη στο διαμέρισμα της, που  τυλίχθηκε στις φλόγες!Όπως διαβάζουμε στο FlashNews, ήταν λίγο πριν τη μια το μεσημέρι, όταν ειδοποιήθηκε η Πυροσβεστική Υπηρεσία για φωτιά σε διαμέρισμα πρώτου ορόφου, στην πυκνοκατοικημένη περιοχή του Ηρακλείου.
Άμεσα στο σημείο πήγαν πυροσβεστικά οχήματα και άνδρες,

Τρίτη 5 Μαρτίου 2013

Κράτα την τύχη τους στα Χέρια σου!!!


Βοηθάς; Είσαι Jet!


Aγαπητοί φίλοι, η JetOil ξεκίνησε έναν διαγωνισμό στον οποίο συμμετέχει και η Γραμμή Ζωής!
Ψηφίζοντας τη Γραμμή Ζωής στον διαγωνισμό, μέρος των εσόδων της εταιρείας θα διατεθούν για την ενίσχυση της οργάνωσης!!!
Μπείτε στο ακόλουθο link, βρείτε τη Γραμμή Ζωής και ψηφίστε την!
Η διαδικασία διαρκεί μόλις ένα λεπτό.

Σάββατο 2 Μαρτίου 2013

ΔΥΟ ΗΛΙΚΙΩΜΕΝΟΙ ΝΕΚΡΟΙ ΣΤΟ ΒΟΛΟ....

Βόλος: Δύο ηλικιωμένοι βρέθηκαν νεκροί μέσα στα σπίτια τους
Δύο ηλικιωμένοι, μια γυναίκα 72 ετών και ένας 80χρονος άντρας βρέθηκαν νεκροί σε δύο διαφορετικά σπίτια σήμερα στο Βόλο...


SILVER ALERT! 2/3/2013

Aγαπητοί φίλοι, Υπάρχει εξαφάνιση ηλικιωμένου από την Ελευσίνα, Αττικής.
Εάν γνωρίζετε κάτι επικοινωνήστε  στην
Εθνική Γραμμή SOS 1065.
Ευχαριστούμε θερμά για τη συμβολή σας.


Παρασκευή 1 Μαρτίου 2013

Εσείς τσακωνόσαστε;


 


Γράφει ο
Κωνσταντίνος Νίκου
Σύμβουλος Ψυχικής Υγείας


«Συχνά με το σύντροφό μου, ενώ αγαπιόμαστε, νοιώθω ότι δεν σέβεται τις ανάγκες μου και καταλήγουμε να τσακωνόμαστε».
Οι διαφωνίες στα ζευγάρια φαίνεται να είναι ένα συχνό φαινόμενο που δεν είναι απαραίτητο να είναι πάντα αρνητικό. Κάθε πλευρά επιθυμεί και έχει κάθε δικαίωμα να καλύπτονται οι ανάγκες της μέσα σε μια σχέση και, αυτό είναι ένα υγιές ζητούμενο.
Από την άλλη όμως,